Tuesday, April 12, 2016

11. Neljas päev pärast operatsiooni

Kas see väike poiss väljus 8 h kestnud operatsioonist umbes 4 päeva tagasi? Meil on kõik hästi. Täna eriti pikalt ei kirjuta, sest päev oli täiesti eriliste juhtumisteta. Sannu magas esimest korda pärast operatsiooni kordagi ärkamata terve öö. Hommikul 7st oli arstide visiit, mis kestis 1 minut, aga see on ülioluline protseduur, õed alati ajavad mind 15 minutit varem ülesse, et ma pesemas ära käiksin ja riidesse end paneksin. Kui nad siis lõpuks millalgi 7 läbi tulevad, terve trobikonnaga, siis on alati sama teema - üks sobrab paberites: "ABI  patsient, taastumine on igati hea, vaja täna haava vaadata. Kuidas meil läheb?" vastan, et hästi ja nad lahkuvad palatist. Ja siis passin nagu imelik lakke kuni hommikusöögini ja ülejäänud hommikuste protseduuride saabumiseni. Sanderi puhul on alles jäänud veel vererõhu ja palaviku mõõtmine ja antibiootikumid läbi veenikanüüli.
Lisaks saime täna veel päeva peale kinnitust, et reede ja esmaspäeva vahel peaksime siit haiglast välja saama. Oleneb, kuidas Sander taastub. Rohkem informatsiooni ma täna ei omandanud.
Sander magas täna vaid ühe korra, pani hunnikute kaupa ühe käega puslesid kokku. Alguses ta kurtis selle üle, hiljem unustas ära. See seotud käsi segab teda ikka veel. Aga ta on õppinud seda kasutama ka vaikselt, hoiab pudelit või toetab püsti tõusmisel. Füüsiliselt on ta minu meelest ikka veel koba, aga tujud ja käitumine on nüüdseks täielikult taastunud. Õhtul juba hakkas söömisega jonnima, nagu ta enne operatsiooni ikka tegi. Ja lõpuks meelitasin talle õhtusöögi jäätise lubamisega sisse. Fotol siis näha ka. Olen saanud päris mitme inimese kaasaelamiste kohta infot ja tänan kõiki, kes sellel ajal kas siis mõtetes või sõnades meile toeks olid. Nüüd võin juba julgelt öelda, et asjad saavad ainult paremaks minna :)

4 comments:

  1. Juhtumisteta päevadest võid rohkem pilte laadida ;) Pusledest, haiglast, palatikaaslasest jms ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikka ikka, ega siin midagi uut ei leiagi väga. Asi hakkab kergelt rutiinseks muutuma. :)

      Delete
  2. Kõike paremat teile. Kallid!

    Helena

    ReplyDelete